Menu

Actueel overzicht

Aanmelden Workshops Sport Mee!

17 januari 2022 door Tim Bader

Sport Mee organiseert scholing speciaal voor sport trainers & vrijwilligers!

Sport Mee vindt net als jullie sporten belangrijk. Sport en bewegen is leuk en gezond.
Ook voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Om ook deze doelgroep aan het sporten te krijgen
wordt soms alleen net wat meer gevraagd van sport trainers- en vrijwilligers!

Daarom organiseert Sport Mee 3 gratis scholingen, speciaal voor trainers & vrijwilligers van verenigingen en sportclubs!
Tijdens deze scholingsavonden leer je meer over sporten met een beperking en wat jou vereniging of club kan doen om
ook sporten voor deze groep mogelijk te maken!

Gratis workshop: Aangepast sporten, hoe doe je dat?

Sporten en bewegen mogelijk maken voor iedereen, met of zonder beperking. Samen willen wij er voor zorgen dat de sportparticipatie verhoogt. Door een juiste match van vraag en aanbod, meer bekendheid van het (lokale) sportaanbod, een open houding van goede trainers en professionals kunnen we de openclub gedachte verspreiden. Waarmee willen we bijdragen aan een toename van sportplezier en een leven lang sporten.

Wil jij weten welke sportmogelijkheden er zijn voor mensen met een beperking? Hoe ontwikkelen we passend sport- en beweegaanbod en welke goede voorbeelden zijn er? Sport is gezond, fantastisch om te doen en brengt veel plezier en ontspanning. Het is daarom ook geweldig dat er in ons land zoveel mensen aan sport doen. De sportparticipatie van mensen met een beperking blijft echter achter. Na afloop van deze introductie heb je inzicht in de doelgroep en door filmpjes en goede voorbeelden weet je hoe je kan starten om passend sport- en beweegaanbod op te zetten voor mensen met een beperking.

In deze workshop leer je welke activiteiten nodig zijn om een positieve bijdrage te leveren aan het sportplezier en de sportparticipatie van mensen met een beperking in Nederland te verhogen.

Wanneer:

Maandag 20 december 2021
19:00 – 22:00 uur

Meld je hier aan ›

Meer informatie ›