Menu

Actueel overzicht

7 & 8 mei Spiegelingen 2022 in de Hamalandhal!

2 mei 2022 door Tim Bader

Deze theatervoorstelling zal op 7 mei (’s middags en ’s avonds) en op 8 mei (’s middags) in totaal drie keer in de Hamalandhal te Lichtenvoorde opgevoerd gaan worden. 

‘Spiegelingen’ is gebaseerd op verhalen uit (dag)boeken en verhalen van mensen uit Oost Gelre, gebundeld en verwerkt tot een geheel door de Achterhoekse schrijver Theo Soontiëns. ‘Spiegelingen’ geeft niet alleen een goed beeld van hetgeen zich binnen de gemeentegrenzen afspeelde, maar heeft ook een boodschap; “Vrijheid is een kostbaar bezit. Vrijheid moet je iedere dag opnieuw blijven bevestigen,” aldus Burgemeester Annette Bronsvoort tijdens de aftrap van de productie eind 2019 en zie hoe actueel het thema nu is.

“De voorstelling is een combinatie van toneel, zang, muziek, dans en historische beelden, die vloeiend in elkaar overlopen,” laat regisseur Stan Geurts weten. “Het is een groot spektakel, maar op sommige momenten ook heel klein. Heel gelaagd. Een combinatie van toneel, muziek en beelden die heel erg mooi in elkaar overlopen.”

In totaal doen 150 acteurs, zangers, musici en dansers uit heel Oost Gelre mee aan deze productie. Spiegelingen is door en voor de inwoners van Oost Gelre. Ook dit evenement verbindt onze gemeenschap met elkaar en wordt ondersteund door de provincie Gelderland, de gemeente Oost Gelre, diverse ondernemers en culturele organisaties uit onze gemeente.